Поділитись:

Відпрацьовували наступ: волинські тероборонівці вчились захоплювати ворожі позиції (фото, відео)

Середа, 01 березня 2023, 15:11

Для посилення обороноздатності біля кордону з Білоруссю були проведені військові навчання стрільців. Волинські тероборонівці відпрацьовували дії в наступі.

Про це пише Суспільне.

Для посилення обороноздатності волинські бійці 100-ї окремої бригади територіальної оборони провели чергові навчання. Зі слів пресофіцера бригади Сергія Хомінського, такі навчання відбуваються постійно. Цього разу тренувалися стрільці, відпрацьовували наступ.

 

Командир взводу на позивний «Медуза» Олександр зазначив, що на навчаннях за легендою стрільці захоплювали ворожу позицію. З його слів, на полігоні військові відпрацьовують навички щотижня, навчання з медицини чи мінної безпеки проводять у взводі щодня. 

 

Вдруге добровольцем пішов на службу 24 лютого кулеметник Віталій із позивним «Тихий». Чоловік – ветеран АТО/ООС. Каже: вдома в Луцьку на нього з перемогою чекають дружина та донька.

«У 2014-му році було мало офіцерів, рядових, сержантів, які мали бойовий досвід, тому все давалося важко. А зараз тут, у нашому відділенні, 50% «воювавших», тому всі все знають і готові захищати», – зазначив військовий.

 

Серед тих, хто проходить навчання – військовослужбовець ЗСУ із позивним «Пожежник». Чоловік також є ветераном і учасником АТО/ООС. Говорить: до початку великої війни був за кордоном, однак звільнився з роботи і повернувся в Україну.

«Склалося так, що зранку 24 лютого подзвонив рідний брат, що в Харкові на дачі вже були танки. Тому я купив білет, полетів у Варшаву, перейшов кордон і вже тут», – каже боєць тероборони.

 

Як розповів командир батальйону волинської бригади тероборони Олег Матвійчук, той чи інший вид озброєння військовослужбовці отримують щотижня.

 

«Якщо глянемо, якими були 10 місяців тому і якими стали, то ми зростаємо, готуємо людей до нових зразків озброєння. Щоб вони вміли її професійно використовувати, якщо противник надумає перетнути державний кордон на нашому напрямку», – каже військовий.

 

У батальйоні, додав командир Олег Матвійчук, є люди різних професій, серед яких програмісти, музиканти, фермери, однак вони об’єднані однією ціллю – це перемога над російськими військами.

 

З міркувань безпеки, додав пресофіцер 100-ї окремої бригади територіальної оборони, ні кількості бійців на навчаннях, ні територій, де вони відбуваються, не називають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів