Поділитись:

Страви не повторюються частіше, ніж двічі на місяць: хто кулінарить у волинській ТрО (фото)

Вівторок, 07 лютого 2023, 17:02
Страви не повторюються частіше, ніж двічі на місяць: хто кулінарить у волинській ТрО (фото)

Кулінарить для Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони боєць Роман, який тут служить з 25 лютого 2022 року

Про це повідомили на фейсбук-сторінці 100 Окремої бригади територіальної оборони.

Служить він на посаді стрільця, проте у своєму відділенні позаштатно ще виконує обов’язки кухаря. До широкомасштабного вторгнення вдома Роман готував разом з дружиною.

Меню для бойових побратимів укладає з урахуванням їхніх побажань,  але неодмінно з таким розрахунком, аби одна й та ж сама страва не повторювалася частіше, ніж два рази на місяць.

«Своєю ж «коронною» стравою Роман вважає червоний борщ. Також любить готувати чанахі по-гуцульськи (страва на основі квасолі та м’яса) та драники (вони ж деруни-картоплянці – млинці, які нині мають на Волині ще й «політичний підтекст»). Полюбляють побратими і козацький борщ авторства нашого героя (для приготування цієї страви беруться капуста квашена, капуста свіжа, пшоно та м’ясо)», – йдеться в повідомленні.

А ще на кухні, де щодня чаклує над сніданками, обідами й вечерями Роман (облаштованій у звичайному бліндажі, зведеному в глухих прикордонних лісах півночі Волині) – ідеальний порядок.

Страви не повторюються частіше, ніж двічі на місяць: хто кулінарить у волинській ТрО (фото) Страви не повторюються частіше, ніж двічі на місяць: хто кулінарить у волинській ТрО (фото) 

Столи та мисники акуратно застелені клейонкою. Слоїки з консервацією вишикувалися стрункими шеренгами на поличках. Каструлі з пательнями відпочивають після «наряду» висячи на цвяшках.

Страви не повторюються частіше, ніж двічі на місяць: хто кулінарить у волинській ТрО (фото) 

Пакуночки зі спеціями дбайливо складені у картонну коробку. А в мисочках вже залиті водою подрібнені овочеві «заготовки»: картопля, морква, цибуля – бо ж обід уже не за горами.

Страви не повторюються частіше, ніж двічі на місяць: хто кулінарить у волинській ТрО (фото) Страви не повторюються частіше, ніж двічі на місяць: хто кулінарить у волинській ТрО (фото) Страви не повторюються частіше, ніж двічі на місяць: хто кулінарить у волинській ТрО (фото) 

Понад усе Роман, звісно, мріє про Перемогу. А здобувати її йому таки є заради кого. Вдома на чоловіка чекають любляча дружина та трійко дітей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів