Поділитись:

Повернувся до лав ЗСУ попри відстрочку: у Волинській ТрО служить боєць Тарас (відео)

Неділя, 26 лютого 2023, 16:13

Тарас свого часу брав участь в АТО, де набув бойового досвіду. Після широкомасштабного вторгнення чоловік мав законне право не йти на службу – він єдиний син у мами, яка має інвалідність II групи. Захисник вирішив, що його досвід нині потрібен Україні, тому зібрав речі й пішов до військкомату.

Історію бійця Тараса розповіли на фейсбук-сторінці 100-ї окремої бригади територіальної оборони. 

Тарас проходив строкову службу в армії у 2012-2013 роках. Потім підписав контракт, тож брав участь у бойових діях від початку російської агресії, зокрема, у «гарячому» Дебальцевому.

У 2017 році він звільнився з армії й почав періодично їздити за кордон, поєднуючи роботу з подорожами.

Після повномасштабного російського вторгнення Тарас одразу не пішов до війська, адже мав відстрочку, залишаючись опікуном для своєї матері, у якої II група інвалідності. Але довго не зміг спостерігати за підступними діями ворога і, зрештою, повернувся до лав Збройних Сил України, розуміючи, що може бути корисним.

Нині чоловік займається охороною особового складу, який несе службу на зенітно-ракетних комплексах.

«Оператори постійно сидять у машинах, стежать за радарами, тож не можуть самі себе охороняти. Тому у нас служить взвод охорони, який виставляє оточення, бойові пости по периметру. І так день у день. У нас мобільна група протиповітряної оборони, їздимо по всій Україні. Бувало, місцеві жителі казали, що у них над селом постійно літали ракети, але як тільки ми приїхали, уже взагалі нічого не літає», – розповідає Тарас.

Захисник переконує, що перемога буде за Україною.

«Може ворог, надіється, що ми здамося, але ні – ми будемо боронити нашу землю до кінця», – впевнений захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
19 березня 2024
14 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
03 березня 2024
02 березня 2024
26 лютого 2024