Поділитись:

Волинські тероборонівці розповіли про побут під кордоном із Білоруссю (відео)

Понеділок, 30 січня 2023, 14:18
Волинські тероборонівці розповіли про побут під кордоном із Білоруссю (відео)

Військові діляться, що у волинському прикордонні обстановка спокійна.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

У 2015 році військовий з позивним «Леопольд» повернувся з Донеччини, але війна його не відпустила, особливо, коли 24 лютого вона стала повномасштабною. Після перших вибухів чоловік пішов у лави 100-ї бригади тероборони Волині.

«Тут багато хлопців, з якими я воював, і вони подзвонили, що, мовляв, є батальйон, який зараз формується. Питали, чи я не хочу піти з ними. Звісно, краще з побратимами, яких я вже знаю», – розповідає «Леопольд».

100-та бригада контролює увесь волинський кордон із Білоруссю. Його протяжність – понад 200 кілометрів. Порівнюючи із Донеччиною, «Леопольд» каже про одну суттєву різницю: тут землею ворогу пройти буде важко. 

«Схочуть вони прорватися, то вони пройдуть недалеко. Тут місцевість на нашому боці», – ділиться «Леопольд». 

Військові діляться, що у волинському прикордонні обстановка спокійна. Її іноді порушують військові навчання, які білоруси проводять спільно з росіянами по той бік кордону. Прикордонники вважають, що це, так би мовити, відволікаючий маневр, аби тримати українців в постійній напрузі. Бійці 100-ї бригади таке твердження не заперечують, але і не підтверджують. 

Військові не голодні та завжди в теплі. Перед черговим нарядом встигають випити кави. До речі, смачна там не лише кава.

«У нас Сергій – хороший кухар. Варить плов, борщ, все по-домашньому. Готуємо на всьому, що з дому понавозили: казанах, сковорідках, буржуйках»,– розповідає «Леопольд».

Такі умови до вподоби не тільки їм. Кішка Галинка – ще одна мешканка бліндажа. Її знайшов «Леопольд», чи, як він каже, вона сама його знайшла. А там не проти чотирилапих помічників. 
 
«Леопольд» тому позовний такий і отримав, бо добрий, чуйний та зі всіма ладнає. Та й усі бійці 100-ї бригади такі, щоправда, не до ворога. До нього тут налаштовані рішуче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів