Поділитись:

Meta запускає власний штучний інтелект LLaMA, – Цукерберг

Неділя, 26 лютого 2023, 01:38
Meta запускає власний штучний інтелект LLaMA, – Цукерберг

Гендиректор компанії Meta Марк Цукерберг заявив про запуск мовної моделі штучного інтелекту під назвою LLaMA (Large Language Model Meta AI).

Про це 24 лютого Марк Цукерберг повідомив на фейсбук-сторінці.

Наголосив, що модель буде доступною для спільноти дослідників штучного інтелекту.

«Менші, ефективніші моделі, такі як LLaMA, дають змогу іншим дослідникам, які не мають доступу до великої кількості інфраструктури, вивчати ці моделі, ще більше демократизуючи доступ у цій важливій галузі, що швидко змінюється», – йдеться в блозі Meta.

Щоб навчити модель генерувати відповіді, автори обрали текст із 20 найбільш вживаних мов з латиницею та кирилицею.

Науковці також поділилися кодом для LLaMA для того, щоб інші фахівці «могли легше тестувати нові підходи до обмеження або усунення проблем у великих мовних моделях». Доступ до моделі нададуть індивідуально академічним дослідникам, урядовим та громадським організаціям, дослідницьким лабораторіям усього світу. 

«Ми вважаємо, що вся спільнота штучного інтелекту – академічні дослідники, громадянське суспільство, політики та індустрія – повинні працювати разом, щоб розробити чіткі вказівки щодо відповідального ШІ загалом і відповідальних великих мовних моделей зокрема. Ми з нетерпінням очікуємо побачити, чого спільнота може навчитися і створити за допомогою LLaMA», – додали в Meta.

Нагадаємо: Україну вилучили зі списку країн, у яких заблокований чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів