Поділитись:

Amazon продає книги, написані ChatGPT

Четвер, 23 лютого 2023, 05:27
Amazon продає книги, написані ChatGPT

На Amazon почали продавати друковані та електронні версії книг, написані штучним інтелектом (ШІ) ChatGPT або в співавторстві з ним.

Про це пише Reuters, – передає Українська правда.

Скориставшись можливостями ШІ свою першу книгу написав продавець зі штату Нью-Йорк Бретт Шиклер.

Використовуючи програмне забезпечення ШІ, яке може генерувати блоки тексту з простих підказок, Шиклер створив 30-сторінкову ілюстровану дитячу електронну книгу за лічені години, запропонувавши її для продажу в січні через видавничий підрозділ Amazon.

У цьому виданні білка Семмі, відтворена також за допомогою штучного інтелекту, дізнається від своїх лісових друзів про економію грошей після того, як натрапила на золоту монету. 

За історією, вона виготовляє скарбничку у формі жолудя, інвестує в бізнес з торгівлі жолудями та сподівається одного дня купити камінь для шліфування жолудів. Таким чином Семмі стає найбагатшою білкою в лісі, і «ліс почав процвітати».

Книга «Мудра маленька білочка: історія про заощадження та інвестиції», доступна в магазині Amazon Kindle за 2,99 долара або 9,99 долара за друковану версію.

Як розповів Шиклер, з її продажу він отримав менше ніж 100 доларів. Хоча це може здатися небагато, цього достатньо, щоб надихнути його писати інші книги за допомогою програмного забезпечення.

Станом на середину лютого в магазині Amazon Kindle було понад 200 електронних книг, у яких ChatGPT вказано як автор або співавтор, зокрема «Як писати та створювати вміст за допомогою ChatGPT», і їхня кількість щодня зростає. 

Крім цього, на Amazon навіть з’явився новий піджанр: книги про використання ChatGPT, повністю написані ChatGPT.

Однак через характер сервісу й те, що багато авторів не повідомляють про те, що вони його використовували, майже неможливо отримати повну інформацію про те, скільки електронних книг може насправді бути написано ШІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів