Поділитись:

На Волинь прибули два «вакцинобуси»

П'ятниця, 24 лютого 2023, 13:18
На Волинь прибули два «вакцинобуси»

Представництво ВООЗ в Україні за підтримки Європейського Союзу передало Міністерству охорони здоров’я України 59 автобусів, щоб допомогти зміцнити масштабну вакцинацію по всій країні під час війни та захистити найбільш уразливих. Подаровані автобуси МОЗ розподілив між усіма обласними центрами контролю та профілактики хвороб і два з них вже прибули на Волинь.

Про це повідомили на сайті ДУ «Волинський ОЦКПХ  МОЗ».

Автобуси будуть укомплектовані  мобільними виїзними групами та їздитимуть усіма районами та селищами області для здійснення вакцинації населення проти COVID-19 та рутинної імунізації. Особлива увага буде приділятися уразливим групам населення, людям похилого віку, внутрішньо переміщеним особам, людям з хронічними захворюваннями, а також тим, хто проживає у віддалених і важкодоступних районах.

Важливо знати.
Завдяки підтримці ВООЗ у партнерстві з ЄС та USAID з квітня по грудень 2022 року послугами з виїзної імунізації, які включали вакцинацію та інформацію про те, як надолужити необхідну вакцинацію, щоб запобігти спалахам інфекційних захворювань, було охоплено до 400 000 людей у 1 500 місцях восьми регіонів.

Вакцини проти COVID-19 та планові вакцини надаються державними закладами охорони здоров’я по всій Україні та вводяться відповідно до глобальних рекомендацій та національного календаря щеплень. Вакцини доступні та вводяться в країні безкоштовно.

Нагадаємо: підвид штаму Омікрон «Кракен» підтвердили у пацієнтів у чотирьох областях України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів