Поділитись:

Чому проїзд у Клепачів коштує дорожче, ніж проїзд у Рокині

Четвер, 23 лютого 2023, 15:20
Чому проїзд у Клепачів коштує дорожче, ніж проїзд у Рокині

Мешканці Луцької територіальної громади скаржаться на те, як формуються ціни на перевезення пасажирів у приміському громадському транспорті. Зокрема, чому маршрутка з Луцька до Клепачева коштує майже 40 гривень, у той час, як з Луцька у Рокині (майже аналогічна відстань) можна доїхати за 26 гривень. 

Під час сесії Луцькради у середу, 22 лютого депутатка від Громадянського Руху «СВІДОМІ» Алла Надточій поцікавилася, чому так відбувається, та чому кількість рейсів за цими маршрутами відрізняється.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Очільник департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль відповів, що місто вже давно намагається вирішити це питання у різний спосіб. 

«Є нормативний шлях. Перевізник формує тариф, тому що це за межами міста. Повідомляє нам про тариф, а ми його погоджуємо чи не погоджуємо. Ми пробували і те, і інше. Тому що ціну на такий маршрут формує економічна ситуація (вартість пального), стан доріг і середньостатистична кількість пасажирів, які є на тому маршруті. Всі ці фактори формують ціну. Тому не тільки кілометри грають роль у цій ситуації», – пояснив Борис Смаль. 

Чому проїзд у Клепачів коштує дорожче, ніж проїзд у Рокині 

За його словами, зараз департамент випробовує механізм давати перевізникам, які їздять на більш вигідних міських маршрутах, так звані «соціальні». Таким чином, перевізники з надприбутковими маршрутами могли би забезпечувати роботу неприбуткових. 

«Головне, що нам зараз заважає втілити цей задум – це приміські і міжміські маршрутки, які їздять фактично по всіх центральних вулицях і проспектах нашого міста, висаджують і забирають пасажирів, і таким чином стратегічно порушують логістику руху. Табло електронне, яке є досягненням міста, може звестися нанівець одним-двома автобусами в Ківерці, які стали на одну хвилину раніше, ніж той транспортний засіб, який мав там зупинитися», – сказав він. 

Чому проїзд у Клепачів коштує дорожче, ніж проїзд у Рокині 

Очільник департаменту економічної політики вважає, що коли місто вирішить цю проблему, проблему з різницею тарифів також буде вирішено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024