Поділитись:

Волинські гвардійці розповіли, як прожили рік повномасштабної війни (відео)

Середа, 22 лютого 2023, 16:13

Волинські гвардійці розповіли, як для них минув рік повномасштабного вторгнення.

Про це повідомив прессофіцер військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Для головного сержанта Миколи 24 лютого завжди було святом – це його день народження. Рік тому його родина планувала зустрітися за святковим столом, але сталося інакше – він мусив бути у своїй військовій родині, у повній готовності до відсічі ворогу.

Солдатові-гвардійцю Дмитру в перші дні повномасштабної війни довелося швидко опановувати нову спеціальність – оператора протитанкових ракетних комплексів. У складі підрозділу Нацгвардії він брав участь у боях за Київщину, потім – на Луганському напрямку.

«Рік усенародної боротьби. Рік надзусиль. Рік віри в себе як у націю, яка має добре майбутнє. Ми дізналися про те, які ми сильні. Ми знаємо, за що і за кого воюємо. Ми розгледіли
ворога впритул і зрозуміли його суть. Стрімко втрачаючи все людське, росія стала втіленням культу смерті. І тим важливіше для українців не тільки утилізувати її військо, а й творити і  продовжувати життя, захищати всі його прояви», – кажуть гвардійці.

А головний сержант Микола все ж відсвяткував день народження – своєї доньки, яка з’явилася на світ у грудні 2022 року. Він удруге став татом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів