Поділитись:

У Луцьку комунальникам заважають вивозити сміття (відео)

Вівторок, 21 лютого 2023, 13:21

На одній з вулиць Луцька комунальникам щоранку заважають забирати сміття: біля контейнерів з порушенням правил припарковані автівки. Через них спецтехніка не може під'їхати на потрібну відстань, а перетягувати сміттєві баки доводиться вручну. Це не тільки ускладнює, а й затримує процес вивозу сміття загалом. 

Про це йдеться в сюжеті 12 Каналу.

На вулиці Ветеранів комунальники щоранку протискаються поміж припаркованих автівок: їдуть по тротуару, біля дерев, псують газон і обдирають фарбу спецтехніки. Так сміття збирають уже пів року. 

Комунальник Олександр каже: щоразу доводиться перетягувати контейнери від смітника до машини та назад. Увесь процес почав займати набагато більше часу, через що до інших будинків приїздять із запізненням. Проте раніше, згадує Олександр, було інакше. 

В інших дворах, розповідає водій сміттєвоза Микола, буває ще гірше. Він каже, що на деяких вулицях по відходи доводиться приїздити по кілька разів на день. Нерідко свої автівки люди паркують буквально впритул до контейнерів. Сміття забрати не можна – антисанітарія. Не допомагають ні прохання, ні штрафи. 

Жителі будинків про сміттєву проблему знають, але чому чужі автівки заважають комунальникам робити свою роботу, сказати не можуть. 

Водії продовжують паркуватися біля смітників та тротуарів, хоч і порушують неправильним паркуванням закон. За це їм світить штраф до 680 гривень. Окрім цього, порушники наражають на небезпеку сусідів, адже і швидкій допомозі, і пожежній машині проїхати проблематично, а інколи й зовсім неможливо. 

Єдиний вихід з такої ситуації, кажуть у департаменті муніципальної варти – спіймати всіх порушників та оштрафувати. 

«Щодня департамент здійснює чергування на самих проблемних локаціях. З восьмої години, в середньому, до другої. Це спальні райони, по часу вивозу сміття. Проводять ці заходи групи швидкого реагування», – ділиться директорка департаменту муніципальної варти Юлія Чіпак.

Та хоч, за словами очільниці департаменту, група швидкого реагування працює, проте місця біля смітників не пустують. А комунальникам і далі доводиться миритися і розминатися з неправильно припаркованими автівками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
13:45
17 лютого 2024
19:35
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
24 січня 2024
18 січня 2024