Поділитись:

У Луцьку з мотлоху зробили музей (відео)

Середа, 08 лютого 2023, 11:46
У Луцьку з мотлоху зробили музей (відео)

Луцький Центр управління відходами збирає колекцію раритетних речей, які знайшли серед сміття. Здебільшого експозицію сформували зі старої техніки, проте є й інші експонати. 

Про це йдеться в сюжеті 12 Каналу.

Дисковий телефон, лампові телевізори та старі дитячі іграшки – чого тільки немає у ретро-експозиції Луцького Центру управління відходами, створеного у рамках проєкту «Чистий Луцьк».

«Кожен, хто до нас приїжджає, підходить до цього відсіку і дивиться щось, згадує: можливо, свою юність з тих, хто старший. Діткам цікаво дивитися, бо для них це щось нове і незнайоме», – розповідає керівник проєкту «Чистий Луцьк» Сергій Михалевич.

Серед експонатів є речі як з минулої епохи, так і сучасніші. Керівник проєкту каже, що ідея створити таку виставку з’явилася не одразу. Люди привозили сміття, серед якого інколи були й цікаві вінтажні речі. З часом працівники центру вирішили збирати їх в окреме місце та показувати відвідувачам. Одним з перших експонатів стало радіо.  

«Це був радіоприймач 60-х років. Приїхали відвідувачі, поцікавились, чи можна забрати, то ми його віддали. Як я розумію, це були радіолюбителі, тому що вони потім дзвонили і казали, що радіо відремонтували, почистили й воно запрацювало», – ділиться Сергій.

Раніше будь-яку річ з музею можна було обміняти та забрати. Люди приходили по старі запчастини для техніки. Проте нині експонатів не віддають, адже планують збільшувати колекцію, а у найближчому майбутньому відкрити окреме приміщення з вінтажними речами.

Інші теж можуть долучитися та принести стару техніку або ретро-речі за адресою: м. Луцьк, вулиця Трункіна, 7. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10 квітня 2024
05 квітня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024
09 березня 2024