Поділитись:

За 200 кілометрів від кордону з Україною росія накопичила 450 літаків і 300 гелікоптерів

Субота, 18 лютого 2023, 18:54
За 200 кілометрів від кордону з Україною росія накопичила 450 літаків і 300 гелікоптерів

фото ілюстративне

Росія зосередила сотні літаків і гелікоптерів на авіабазах на заході росії, але масований повітряний удар по Києву «малоймовірний». Вони дислокуються на території рф за 200 км від українського кордону. 

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, – повідомляє Kyiv Post.

«Ми маємо інформацію про наявність приблизно 450 літаків тактичної авіації (не стратегічних бомбардувальників) і близько 300 гелікоптерів, половина з них – ударні. Вони розміщені в основному на території російської федерації не менше ніж за 200 кілометрів від кордону, зосереджені в різних місцях, але поза межами нашої досяжності», – сказав Юсов. 

Поставлений США високоточний ракетний комплекс HIMARS, який зараз є на озброєнні ЗСУ, становить серйозну загрозу для російських аеродромів і літаків, розміщених там. Зі слів Юсова, російські аеродроми та авіаційні засоби навмисно розташовані на відстані 200 кілометрів або більше від кордону, щоб не потрапити в зону потенційного 80-кілометрового удару HIMARS.

Що стосується загрози масованої повітряної атаки, про що останнім часом говорять військові експерти та аналітики, то Юсов зазначив, що останні оцінки військових загроз безпеці України не вказують на те, що росія планує використати всі ці літаки одночасно, але вони можуть бути використані для підтримки наступу кремля на сході України. 

«Ці сили можуть бути використані в першу чергу на Донбасі. Наступ росії на сході триває, і це реалізація плану путіна щодо захоплення територій Донецької та Луганської областей до кінця березня», – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів