Поділитись:

ЗСУ готуються: 23-24 лютого Повітряні сили очікують можливих провокацій росії

Субота, 18 лютого 2023, 11:08
ЗСУ готуються: 23-24 лютого Повітряні сили очікують можливих провокацій росії

фото ілюстративне

У Повітряних силах Збройних сил вважають, що 23-24 лютого можливі провокації росії та ракетні обстріли. Українські захисники готуються «на кожен день». 

Про це сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат, – повідомляє Українська правда.

«Вони постійно спішать щось довести своєму фюреру (путіну, – ред.), чи він сам хоче довести щось своєму народу. До певних дат ми вже звикли, що йде це (обстріли, – ред.)... Тут вже бачите – терміни починають тиснути. Вони хочуть десь до 23-го лютого – це у них День захисника Вітчизни, а наступний день – це річниця вторгнення в Україну, яку вони хочуть захопити. От, можливо, і скорочують терміни обстрілів, щоб найбільше дошкулити Україні усіма типами озброєння... Все, що буде під рукою у ворога, буде застосовано, тому що уже все перепробував. У нього лише один аргумент – залякувати Україну і світ якоюсь «зброєю апокаліпсису», – зазначив Юрій Ігнат.

На питання, коли можливі масштабні обстріли рф, Ігнат відповів, що можна прогнозувати, що 23-24 лютого. 

«Це сакральні дати (для росіян, – ред.). Готуємось уже на кожен день», – зауважив він.

Речник Повітряних сил додав, що захисникам хотілося б збивати 100 % ворожих ракет, але це не вдається зробити, бо в Україні великі території, а засобів ППО мало.

Він додав, що після масованих атак українська техніка одразу знову готується до наступного відбиття.

Ігнат наголосив, що Україна наразі не може збивати ракети Х-22, «Онікс» та Х-31, адже для цих ракет потрібні ЗРК Patriot, PAC-3, SAMP/T.

З його слів, рф має в запасі ще багато С-300 та Х-22, не припиняє виробництво «Калібрів» та Х-101. Щодо «Іскандерів» – інформація відсутня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів