Поділитись:

Штати готові захищати країни Балтії, якщо виникне потреба, – Пентагон

П'ятниця, 17 лютого 2023, 09:05
Штати готові захищати країни Балтії, якщо виникне потреба, – Пентагон

Міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив готовність Сполучених Штатів посилювати оборонний потенціал та боєготовність сил Латвії, Литви й Естонії в межах альянсу НАТО на тлі масштабної агресії рф у Європі.

Про це він заявив у четвер під час брифінгу в Таллінні, – пише Укрінформ. 

«Я хочу чітко зазначити сьогодні для естонського народу одну річ: Сполучені Штати продовжать бути непохитно відданими свободі й суверенітету наших балтійських союзників», – зауважив глава Пентагону.

Він підкреслив, що США продовжать разом із балтійськими країнами посилювати стримування будь-яких загроз для спільної безпеки в регіоні.

Остін нагадав, що президент Байден раніше оголосив про рішення посилити американську військову присутність в країнах Балтії. У цьому контексті він зауважив, що вже зараз в Естонії розгорнутий додатковий взвод HIMARS, а також мотопіхотна рота, які проводять спільні навчання з національними силами оборони країни, щоби посилити оперативну сумісність та безпеку Естонії й НАТО.

Крім того, Остін висловив очікування, що на саміті НАТО у Вільнюсі, який відбудеться в липні цього року, буде досягнуто ще більшого прогресу в плані оборонних ініціатив. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів