Поділитись:

Підсумки «Рамштайн-9»: що нам дадуть і чого не дадуть (відео)

Четвер, 16 лютого 2023, 21:45
Підсумки «Рамштайн-9»: що нам дадуть і чого не дадуть (відео)

У Бельгії 14 лютого відбулась дев’ята зустріч у форматі «Рамштайн». Як повідомив президент України Володимир Зеленський, партнери підтвердили готовність передати більше необхідної зброї. Також додав, що не про всі домовленості на «Рамштайні» можна говорити публічно: «значну частину варто залишити за зачиненими дверима».

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV військовий аналітик Сергій Грабський детальніше розповів про підсумки «Рамштайн-9».

Аналітик підкреслив, що основні підсумки визначаються 3 параметрами: ППО, бронетехніка, навчання.

«Треба розуміти, що обговорювались в тому числі питання додатково, це не дуже сильно озвучується, щодо поставки нам додаткових об’ємів боєприпасів, які нам вкрай необхідні для стримування ворога, на цьому етапі й, можливо, нанесення вогневих ударів у майбутньому. Йдеться про відповідні контракти які пропонують Україні США за свій кошт, тобто 552 млн. дол. на виробництво снарядів калібру 155мм», – каже він.

Сергій Грабський переконаний, що результати цієї зустрічі є досить втішними для нас, але найголовніше, що у такому форматі співробітництво буде продовжуватись і Україна поступово буде отримувати все більшу кількість озброєння.

Окрім того, експерт розповів, що з листопада-грудня минулого року обговорюється питання створення в Україні багаторівневої системи ППО. Основне завдання – захисти України від безпілотників, крилатих ракет та балістичних ракет. Зараз є проблема як звести усі елементи управління і комплексів ППО в єдину систему. Робота над цим постійно ведеться і судячи з результатів ефективності ППО – ведеться успішно.

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів