Поділитись:

Росія готує держпереворот у Молдові: чи є загроза нового фронту (відео)

Вівторок, 14 лютого 2023, 21:50
Росія готує держпереворот у Молдові: чи є загроза нового фронту (відео)

Росія планує здійснити держпереворот у Молдові з нападами на державні будівлі і захопленням заручників. Про це на пресконференції сказала президентка Молдови Мая Санду. Окрім того, нещодавно уряд Молдови пішов у відставку.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV колишній співробітник СБУ та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак розповів про можливий розвиток подій у Молдові.

Іван Ступак вважає, що у росії немає сил для здійснення перевороту військовим шляхом. Проте на позачергових виборах росія може спробувати привести до влади проросійських чиновників та політиків під різними пропагандистськими гаслами.

«Найближчий сценарій які я собі бачу, якщо до влади прийде проросійський уряд: вони об’єднуються в якомусь форматі з невизнаною республікою Придністров’я і відкривають для України новий фронт, насичують Вінницьку та Одеську області диверсійними групами, обстрілюють цю територію. Можливо підготують ту кількість військ, що є в Придністров’ї для невеличкого бліц-крігу аби захопити певну територію України: Ізмаїл чи іншу територію. Тобто як варіант це має місце», – каже він.

Експерт Українського інституту майбутнього пояснив чому Румунія заперечує факт, що російські ракети увійшли в її повітряний простір та чому НАТО «закриває очі» на ці факти.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів