Поділитись:

Росія планує здійснити держпереворот у Молдові, – Мая Санду

Вівторок, 14 лютого 2023, 00:27
Росія планує здійснити держпереворот у Молдові, – Мая Санду

Росія планує здійснити держпереворот у Молдові з нападами на державні будівлі та захопленням заручників.

Про це 13 лютого на пресконференції сказала президентка Молдови Мая Санду, – повідомляє Newsmaker.

Санду зазначила, що росія не вперше має намір дестабілізувати ситуацію у Молдові. Восени минулого року такі спроби вже робилися, але завдяки оперативному втручанню органів Молдови вони виявилися марними

«План росії на майбутній період передбачає диверсії із залученням людей з військовою підготовкою, замаскованих під цивільних осіб, для проведення насильницьких дій, нападів на державні будівлі та захоплення заручників», – сказала президентка.

За словами Маї, за допомогою протестів опозиції РФ має намір здійснити держпереворот у Молдові та змінити владу в Кишиневі.

«Документи, отримані від наших українських партнерів, вказують на місця та логістичні аспекти організації цієї підривної діяльності. План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян Росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії», – сказала Санду.

Вона наголосила, що мета цих дій – повалення конституційної та легітимної влади в Кишиневі на нелегітимну, проросійську, щоб росія змогла зупинити процес європейської інтеграції республіки та використати Молдову у війні проти України.

Президентка Молдови запевнила, що державні органи безпеки працюють над запобіганням цим провокаціям і тримають ситуацію під контролем.

Також глава держави заявила, що парламент Молдови має якнайшвидше ухвалити законопроєкти, які нададуть СІБ та прокуратурі необхідні інструменти «для ефективнішої боротьби з ризиками безпеки країни».

«Всі, хто бере участь у таких акціях, і хто їх захищає, необхідно притягнути до відповідальності», – резюмувала вона.

Санду закликала громадян бути пильними та довіряти офіційній інформації, оскільки «найагресивнішою формою атаки є інформаційна атака».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів