Поділитись:

Розвідка Британії пояснила, чому «група Вагнера» перестає вербувати в’язнів

Субота, 11 лютого 2023, 12:43
Розвідка Британії пояснила, чому «група Вагнера» перестає вербувати в’язнів

фото ілюстративне

У британській розвідці вважають, що на призупинення масового набору російських в’язнів у «групу Вагнера» для війни проти України могла вплинути конкуренція між Пригожиним та Міноборони рф, а також зростаюча обізнаність про те, що відбувається з «вагнерівцями» на фронті.

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться в огляді Міністерства оборони Британії про війну в Україні за 11 лютого.

У ньому згадують, що 9 лютого очільник групи Вагнера Євгеній Пригожин заявив, що набір в’язнів у лави угруповання призупиняють. 

Ще до того британська розвідка звернула увагу на опубліковані дані російської пенітенціарної служби, які дозволяли припускати, що пік набору в’язнів до Вагнера випав на середину осені, а з грудня пішов спад. 

«Звістки про тяжкі реалії служби «вагнерівців» в Україні, напевно, якось дійшли до ув’язнених і зменшили кількість охочих. Ключовий фактор у припиненні цієї схеми, ймовірно, – все більш пряме суперництво між Міноборони росії і «групою Вагнера». Крім того, зараз регулярна армія, схоже, задіяла велику кількість резервістів, призваних у рамках «часткової мобілізації», – зазначають в огляді.

У британській розвідці додають, що військово-політичне керівництво рф, вочевидь, опинилося перед складним вибором: або продовжувати виснажувати наявні ресурси і звужувати цілі своїх військових операцій, або ж починати нову хвилю мобілізації.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів