Поділитись:

Сейсмологи прогнозують найсильніший в історії Греції землетрус

Субота, 11 лютого 2023, 04:15
Сейсмологи прогнозують найсильніший в історії Греції землетрус

фото ілюстративне

Грецькі дослідники спрогнозували, що на Грецію незабаром очікує найсильніший в історії країни землетрус: передбачають магнітуду в 8,5 балів.

Про це повідомляє МЕТА.UA.

Константинос Синолакіс та Костас Папазакос вивчили історію сейсмічної активності в Греції та обставини землетрусів у Туреччині й Сирії. Місцевим ЗМІ один з дослідників повідомив, що скоро Греція постраждає від катаклізму не меншої сили. Зі слів Синолакіса, сильні землетруси стаються в країні раз на 600 років.

«Останній великий землетрус на Криті стався в 1403 році, і, за моїми оцінками, такі землетруси стаються кожні 600−800 років. Ми вже перебуваємо на порозі землетрусу силою близько 8.5 балів за шкалою Ріхтера», – зазначив він.

Костас Папазакос, професор Університету Арістотеля в Салоніках, погодився з ним. Він також згадав про частоту землетрусів у Греції, однак зазначив, що час наступного передбачити неможливо.

Дослідники наголошують, що їхні висновки – не прогноз зі стовідсотковою ймовірністю, а попередження, до якого варто дослухатися представникам грецької влади. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів