Поділитись:

Українські рятувальники поїдуть до Туреччини допомагати після землетрусу

Середа, 08 лютого 2023, 00:48
Українські рятувальники поїдуть до Туреччини допомагати після землетрусу

Майже сотня українських рятувальників поїдуть в постраждалу від землетрусу Туреччину.

 Про це на брифінгу заявив посол України в Туреччині Василь Боднар.

«Україна з перших годин оголосила про готовність надати допомогу. Вже вийшов указ президента про надання допомоги, і на його виконання ДСНС направляє рятувальників десь в кількості до 100 осіб для надання допомоги Туреччині. За оптимістичним сценарієм, наші рятувальники можуть прибути навіть сьогодні», – зазначив посол України в Туреччині Василь Боднар.

Кабінет міністрів надав відповідне розпорядження, за яким до Турецької Республіки літаками Ан-32 і Ан-26 та автомобільним транспортом направиться зведений пошуково-рятувальний загін Державної служби з надзвичайних ситуацій загальною чисельністю 87 людей, у тому числі 10 осіб – членів екіпажів літаків, для надання допомоги в ліквідації наслідків землетрусу.

Бондар розповів, що для пошукових робіт у регіон землетрусу направлені місцеві й міжнародні рятувальники, турецькі військові, працівники жандармерії, поліції та Червоного Півмісяця. Окрім того, допомагає велика кількість добровольців.

«Зараз, за наявною інформацією, понад п'ятдесят країн вже оголосили про надання допомоги, частина країн почала присилати своїх рятувальників, хтось направляє рятувальну техніку, літаки. Тобто допомагають хто чим може», – зазначив він.

Дипломат додав, що, окрім того, головуюча в ЄС Швеція оголосила про найвищий рівень надзвичайної ситуації, а органи ЄС також допомагають Туреччині у подоланні наслідків землетрусу.

Що відомо про землетруси у Туреччині

6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини та на території Сирії стався потужний землетрус. Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим з 1939 року. За останніми даними, в обох країнах загинули понад 5 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів