Поділитись:

У Луцьку зрізають аварійні дерева (фото)

Четвер, 09 лютого 2023, 08:50

У Луцьку на вулиці Писаревського над проїжджою частиною комунальники спилюють дерева. Тут збираються зрізати 43 насадження.

Про це розповів Суспільному майстер підприємства "Парки та сквери" Тарас Обозовський.

З його слів, згідно з актом обстеження комісії екологів та комунальників, дерева аварійні та можуть впасти на проїжджу частину.

Дерева, які спилюють, – це самосів, – розповідає робітник підприємства "Парки та сквери" Костянтин Воробей. Каже: узбіччя від клену чистили приблизно десять років тому.

Гілки на місці переробляють на щепу. Вона не підходить як паливний матеріал. Її відправляють в Луцький зоопарк. Стовбури використовують як дрова. Передусім везуть на блокпости, – каже майстер підприємства Тарас Обозовський.

Ще вантажівку дров везуть в комунальне підприємство "Ласка", яке опікується безпритульними тваринами. Там немає опалення. Його обігрівають буржуйками. Зокрема, опалюють приміщення, де перетримують післяопераційних тварин та готують їжу підопічним, – каже директорка підприємства Оксана Богданюк.

З її слів, потреба у дровах, про яку комунальне підприємство заявило Луцькій міській раді, – 100 кубів деревини.

Окрім цього, каже майстер підприємства "Парки та сквери" Тарас Обозовський, до кінця лютого міська рада повинна надати список мешканців Луцької громади, яких необхідно безплатно забезпечити дровами. З його слів, торік 41 родина отримала по п'ять кубів. Це малозабезпечені сім'ї та рідні захисників України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів