Поділитись:

У Польщі хочуть щомісяця тренувати два батальйони ЗСУ

Середа, 08 лютого 2023, 07:10

Польща заявила про намір щомісяця здійснювати військову підготовку двох батальйонів Збройних сил України.

Про це під час засідання комісії з національної оборони Сейму сказав заступник міністра національної оборони Польщі Войцєх Скуркевич, – передає кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що Польща представила найбільшу пропозицію навчання підрозділів ЗСУ, декларуючи готовність провести групову спеціальну підготовку, зокрема для саперів, а також медичні курси та базові навчання для військових ЗСУ.

«Польська пропозиція вирізняється декларацією групової підготовки... Будемо щомісяця розпочинати навчання одночасно двох українських батальйонів», – наголосив Скуркевич.

З його слів, ця підготовка буде пристосова

Також Скуркевич повідомив, що Польща здійснила вже 30 поставок військової допомоги Україні – озброєння, боєприпасів, амуніції. Крім того, через створений у південно-східній частині країни хаб «близько 50 держав з усього світу надсилають Україні військову допомогу – щодня на постійній основі».

«Ми сповнені рішучості підтримувати Україну у відбитті російської агресії. Україна мусить виграти цю війну, в іншому випадку наслідки досягнення росією своїх цілей за допомогою агресії матимуть деструктивний вплив на цілу систему міжнародної безпеки», – резюмував польський урядовець.

Як повідомлялося, Польща надала Україні військової допомоги на понад $2 млрд.

Заступник міністра також підкреслив, що місія з навчання підрозділів ЗСУ не повинна обмежуватися тренуванням, але має пропонувати українській стороні комплексний пакет щодо підготовки українських військ до бойових дій. Він також має включати безкоштовну передачу техніки, на якій відбуваються навчання.

Скуркевич зазначив, що тренування українських підрозділів відбувається в рамках місії ЄС, у якій Польща виступила одним з головних організаторів і зробила найбільший внесок, зокрема здійснюючи управління місією на операційному рівні. Зокрема, штаб місії створено на базі штабу 11-ї Любуської бронетанкової дивізії на заході країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів