Поділитись:

Волинянка не хоче повертати 160 млн грн кредиту (відео)

Вівторок, 07 лютого 2023, 12:26
Волинянка не хоче повертати 160 млн грн кредиту (відео)

У Волинському господарському суді продовжують «банкрутуватися» багатії. А все задля того, щоб не платити кредит на понад 160 мільйонів гривень, який вони брали у державних банках. 

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чи не кожного тижня у Волинському господарському суді «банкрутуються» позичальники, які у 2007-2008 роках примудрилися взяти в банку кредитів на мільйони. Ось тільки на відмінну від інших людей, менш платоспроможних і з меншими сумами позики, ці мільйонери не збираються гасити свої борги. Закон, як виявляється, написаний так, що вони можуть собі це дозволити. 

Цього разу в суді «банкрутується» Зубанова Ольга Сергіївна. Ця пані живе в розкішному будинку, але офіційно, як то кажуть, не має анічогісінько, бо усе переписала на чоловіка та дітей.

У 2007 році позичальниця взяла у банку два кредити: за одним кредитним договором Ольга отримала понад 2 мільйони швейцарських франків, за іншим взяла у банку позику на понад 2 мільйони євро. Кредит вона не платила. Відтак зараз банк пред’являє їй претензію на більш як 160 мільйонів гривень. А коли «запахло смаженим», все майно переписала на дітей та чоловіка і пішла «банкрутуватися».

У справі про банкрутство фігурує два підприємства: «Норт-Експорт» та ТОВ «Старий Замок». Так розуміємо, що «Норт-Експорт», точніше, майно, яке числилось за цим підприємством, було іпотечним. Між тим, усі підприємства, земельні ділянки та будинки позичальниця подарувала дітям та чоловіку. Зараз в засновниках «Старого Замку» фігурує її дочка Косенко Анна Петрівна, син Мудрик Юрій Петрович та чоловік Зубанов Сергій Юрійович.

У сімейства також є ще кілька підприємств: «Норт-Пак», в бенефіціарах якого Зубанов Сергій та Ольга Мудрик, що являється тією ж самою Зубановою, а також виробничо-торгова фірма «Норт», де засновники ті ж самі. 

Цікаво, що майно «Норт-Експорт», як іпотечне, арештували. У 16-му році його намагалися реалізувати через державний майданчик «Сетам». А майна було чимало: більш як гектар землі, цех на 771 кв.м, адміністративний будинок площею 257 кв.м, адміністративний будинок з допоміжними приміщеннями на 137 кв.м, будівля офісно-виставкового залу з виставковими приміщеннями площею 1326 кв.м та будівля офісно-складського приміщення на 461 кв.м. Але торги припинили. Які видозміни трапилися з цим майном, нам невідомо, але зараз воно перебуває у власності ТОВ «Старий Замок», яким володіють дочка, син та чоловік пані Ольги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів