Поділитись:

Росія через посередників починає «благати» про переговори, – Данілов

Вівторок, 07 лютого 2023, 09:50
Росія через посередників починає «благати» про переговори, – Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що росія починає «благати» про перемовини за допомогою посередників, проте Україна висунула у відповідь 4 прості вимоги.

Про це він розповів в інтерв'ю, – пише Українська правда. 

«Путін ставить завдання повного захоплення Луганської та Донецької областей, жодної таємниці в цьому немає. Більше того, вони пробують зараз зрозуміти, що досягти тих (цілей), які вони собі ставили по захопленню нашої країни, у них немає жодних спроможностей. Тому на сьогодні благають. Беруть цілий пул перемовників. Вони зараз ведуть величезну роботу з певними групами, аби вони вступили в перемовини. Вже і Бразилія, і кого тільки немає в посередництві – "давайте будемо домовлятися, щоб якось вирішити це питання"», – розповів Данілов. 

Зі слів секретаря РНБО, Україна висуває росії доволі прості чотири вимоги: 

  1. Звільнити всі українські території, які наразі є тимчасово окупованими;
  2. Відповідальність через трибунал тих людей, які затіяли війну, які вбивають дітей, літніх людей, жінок, які до військової справи не мають жодного стосунку;
  3. Гарантії безпеки України;
  4. Відповідальність.

Данілов наголосив, що йти на умови терористів – це абсолютно неприпустима річ.

«Цей абсурд, який на сьогодні відбувається, має рано чи пізно закінчитися. На цьому треба ставити крапку. Коли у нас дехто вважає, що нас треба поставити в якісь рамки, щоби ми з путіним про щось говорили, – звичайно, так, але спочатку Путін має виконати ті умови, які є в нашої країни. По-іншому воно не працює», – заявив Данілов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів