Поділитись:

На Волинь привезли дитячу вакцину від коронавірусу

Понеділок, 06 лютого 2023, 19:16
На Волинь привезли дитячу вакцину  від коронавірусу

Волинь отримала партію спеціальної вакцини Comirnaty/Pfizer, якою вакцинуватимуть дітей від п'яти до 11 років.

Про це пише Суспільне.

«Наразі 200 доз препарату розподілили у заклади охорони здоров’я області», – розповів керівник обласного управління охорони здоров'я Юрій Легкодух.

З його слів, для вакцинації дітей від 5 до 11 років використовують педіатричну форму вакцини проти COVID-19. Первинний курс складається із двох доз, що вводяться з інтервалом від 21 до 28 днів. Охочі щепити дітей про наявність вакцини можуть дізнатися у сімейного лікаря, з котрим укладена декларація, або звернутися в центр/пункт вакцинації.

«Кожен центр ПСМД (Центр первинної медико-санітарної допомоги – ред.) формує свої потреби у вакцині, залежно від кількості дітей, які ведуть лікарі, кількості декларацій тощо. Далі ці заявки формують і обробляються по всій області і відправляються дані на Міністерство охорони здоров'я, які розподіляють вакцини по регіонах», – додав посадовець.

Юрій Легкодух зазначив, що для дітей віком від 12 років використовують "дорослу" вакцину Comirnaty/Pfizer за схемою – дві дози з інтервалом три-чотири тижні.

Згідно з інформацією на сайті МОЗ, єдиним постійним протипоказанням до щеплення проти коронавірусної інфекції є важка алергічна реакція на компоненти препарату або на першу дозу вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024