Поділитись:

Думаю, це помилка, – Резніков про переведення з Міноборони в Мінстратегпром

Понеділок, 06 лютого 2023, 09:23
Думаю, це помилка, – Резніков про переведення з Міноборони в Мінстратегпром

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що йому не надходила пропозиція переведення на посаду очільника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Про це Олексій Резніков розповів в коментарі для «Фактів ICTV». 

«Я можу прокоментувати, що це для мене є новиною. У мене жодної розмови про Міністерство з питань стратегічної промисловості не було з президентом України, верховним головнокомандувачем», – зазначив він.

Зі слів Резнікова, він вперше чує про таку пропозицію, але якби він її отримав, то відмовився б від посади очільника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

«Ще раз повторюю, що рішення про відставку міністра оборони або міністра закордонних справ може приймати тільки президент, відповідно до Конституції України. Призначення на нову посаду в будь-які міністерства, звісно, обговорюються за законом. Про Мінстратегпром я чую вперше.

Я хочу сказати як правник, що такої процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра не існує – це рішення парламенту може бути тільки за поданням прем’єр-міністра, якщо це не посада МОУ або МЗС. Якщо раптом мені така пропозиція надійшла б від президента України або прем’єр-міністра, то я відмовився б від неї, тому що я не маю експертизи, яка дозволяла б мені якісно бути міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Тому я думаю, що це помилка», – додав він.

Нагадаємо: очільник фракції Слуги народу у Верховній Раді України Давид Арахамія заявив про зміни в кадровій політиці у Міністерстві оборони: Олексій Резніков начебто переводиться на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва у рамках уряду. Водночас генерал-майор Кирило Буданов очолить Міністерство оборони, Ігор Клименко – Міністерство внутрішніх справ, а Василь Малюк – СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 березня 2024
09:22
05 березня 2024
10:13
09 листопада 2023
08 листопада 2023
26 серпня 2023
19 серпня 2023
25 липня 2023
28 червня 2023
27 червня 2023
25 червня 2023