Поділитись:

Кадрова чистка: політолог Микола Давидюк пояснив, з чим пов'язані зміни в уряді (відео)

Вівторок, 24 січня 2023, 21:40
Кадрова чистка: політолог Микола Давидюк пояснив, з чим пов'язані зміни в уряді (відео)

У вівторок,24 січня, у відставку подав заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко. Окрім того, повідомили про звільнення заступника генпрокурора, заступника міністра оборони. А ще кабмін підтримав рішення президента про звільнення керівників п'яти облдержадміністрацій – Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Сумської і Херсонської. З посад заступників міністрів розвитку громад і територій звільнили Івана Лукерю і В'ячеслава Негоду, а Віталія Музиченка – з посади заступника міністра соціальної політики.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» політолог Микола Давидюк розповів, з чим можуть бути пов’язані такі різкі кадрові зміни в уряді та кого з чиновників можуть посадити.

Політолог зазначає, що розпочалась антикорупційна хвиля, а Захід вимагає від України жорстких посадок аби показати, що Україна бореться не лише із зовнішнім ворогом, але й внутрішнім.

«Звільняли декого, аби вивести з-під удару, а деякі отримають підозри. Запорізька корупція, коли крали гуманітарку, не забута і Західні партнери пам’ятають і населення знає. Тому треба приймати рішення», – каже він.

Крім того, Володимир Зеленський не хоче асоціюватись з корупцією і щоб певні внутрішні вороги в уряді асоціювались з ним.

Микола Давидюк також розповів хто може отримати підозри: «Не виключаю вручення підозр і функціонерам Офісу президента, губернаторам, замміністрам, однозначно. Ну і ще буде кілька міністрів, які підуть, крім Гутцайта, про якого давно всі говорили, Рябікін, але його переведуть послом в Китай. Ну і зрозуміло, що Резніков, теж. Завтра будуть додаткові розслідування журналістів, які можуть його дуже жорстко поставити в незручну позицію.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
16 квітня 2024
30 березня 2024
27 березня 2024
07 березня 2024
15:50
05 березня 2024
15:02
10:13
12 лютого 2024
06 лютого 2024
29 січня 2024