Поділитись:

Стало відомо, коли відкриють Собор Паризької Богоматері

Субота, 04 лютого 2023, 04:18
Стало відомо, коли відкриють Собор Паризької Богоматері

Шпиль Собору Паризької Богоматері повернеться на місце до кінця року, але повне відкриття після руйнівної пожежі 2019 року відбудеться не раніше Олімпійських ігор у Парижі наступного року.

Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Як повідомили у міністерстві культури, реконструкція має бути завершена до кінця 2024 року. Влада раніше називала 8 грудня ймовірним крайнім терміном.

Це означає, що собор 12-го століття, який раніше щороку відвідували близько 12 мільйонів людей, не зможе приймати учасників Олімпійських ігор, які приїдуть у Париж в липні та серпні 2024 року.

Але шпиль повернеться на місце до кінця 2023 року, повідомили в міністерстві. Обвалення дерев'яного шпиля стало одним із найдраматичніших моментів пожежі 15 квітня 2019 року.

Ідентична версія була виготовлена з тих самих вихідних матеріалів: 500 тонн дубової деревини для конструкції та 250 тонн свинцю для покриття та прикрас.

Підготовчі роботи з перевстановлення шпиля розпочалися цього тижня: були встановлені будівельні риштування та виготовлені за індивідуальним замовленням камені для основи доставлені по річці Сені.

Після завершення шпиль досягне висоти 100 метрів.

Тим часом завершено прибирання внутрішніх стін собору загальною площею 42 000 м2, а також розписів, металоконструкцій, столярних виробів, вітражів і скульптур, що вціліли після пожежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів