Поділитись:

Винищувачі F-16 чи танки Leopard: що Притула купить наступним (відео)

Четвер, 02 лютого 2023, 21:50
Винищувачі F-16 чи танки Leopard: що Притула купить наступним (відео)

Фонд Сергія Притули один з найбільших благодійних фондів України. З початку війни в рамках діяльності Фонду закупляли тисячі одиниць необхідного спорядження для військових, автомобілів, бронемашин та, навіть, супутник.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV керівник військово напрямку Фонду Сергія Притули Роман Сініцин розповів, чи планує Фонд організовувати збір на винищувачі та танки.

Пан Роман розповів, що думка, звичайно, така була, але він переконаний, що винищувачі F-16 та танки Leopard Україна неодмінно отримає від західних партнерів, певний обсяг напряму буде контрактувати Міністерство Оборони України.

«Роль волонтерських фондів в цій історії підставити плече державі. Десь оперативно «затикаємо» дірки, як з дронами, на окремих участках фронту чи тепловізорами, зв’язком, транспортом. Які глобальніші і серйозні історії це вже лежить на плечах держави», – каже він.

Роман Сініцин додав, що Фонд, звичайно, може закупляти необхідне для пілотів, для наземного обслуговування, майданчиків аеродромів, адже вони активно співпрацюють з Повітряними силами України. Окрім того,  розповів про проєкт «Трофейна броня» в рамках якого проводиться ремонт трофейної техніки.

Цим проєктом волонтери займаються протягом 4 місяців, наразі в ремонтних цехах перебуває 8 одиниць військової техніки, серед якої 2 танки. Сотні одиниць трофейної техніки ворог залишив втікаючи з Харківської області після успішного і стрімкого контрнаступу ЗСУ.

Чимало одиниць ворожої техніки були пошкоджені, але підлягали ремонту.

«Приміром вартість танку Т72Б3 на ринку складає орієнтовно 3-4 мільйони доларів, а ремонт коштує 500 000 – 1 000 000 грн. Це не співставні цифри і на цей проєкт донатять, а конкретний підрозділ отримує хороший, бойовий танк російський. На якому росіяни сюди приїхали, який буде далі нам допомагати вбивати росіян. Техніка потрібна, броньована техніка потрібна у величезній кількості тому ми взялись за цей проєкт», – зауважує пан Роман.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів