Поділитись:

Підгайцівські вокалісти стали окрасою Різдвяного фестивалю у польському Тересполі (фото, відео)

Вівторок, 31 січня 2023, 10:50
Підгайцівські вокалісти стали окрасою Різдвяного фестивалю у польському Тересполі (фото, відео)

У польському місті Тересполь Люблінського воєводства відбувся XXVI Міжнародний фестиваль східнослов’янських колядок, який є одним із найпрестижніших заходів такого типу в цій частині Європи, запрошення на який отримали й підгайцівські аматори.

Фестиваль відбувся минулих вихідних, 28 і 29 січня, повідомила пресслужба Підгайцівської громади.

Цьогоріч організатори міжнародної події у Міському центрі культури, спорту та відпочинку міста Тересполь приймали нові хори та колективи з найвіддаленіших куточків Польщі, Словаччини, Румунії та України, які дивували тереспольську публіку колоритними виступами та неповторним співом.

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько розповів, що колись у складі одного з волинських ансамблів і сам був учасником різдвяного фестивалю у Тересполі. Після цього минуло багато років і з місцевою владою прикордонного польського міста, вже на посаді голови Луцької районної ради, мені вдалось налагодити дружні дипломатичні стосунки.

Завдяки бурмістру міста Тересполь Яцеку Данилюку (Jacek Danieluk) та секретареві ради Йозефу Падеревські (Jozef Paderevski), від початку війни Підгайцівська громада отримала гуманітарний вантаж з військовою амуніцією та продуктами харчування, які частково відправили у деокуповану Бучу. Не випадковим було й запрошення підгайцівських солістів на сцену Тересполя.

Підгайцівську територіальну громаду представив аматорський ансамбль КЗ «Центру культури туризму, молоді та спорту» у складі  Тетяни Горбач, Ольги Драницької, Леоніда Романюка, Наталії Саковець, Галини Степанюк, Лариси СтернійчукВіталія Шкорупського та баяніста Василя Суворова.

Глядачі гучними оплесками та вигуками «Браво» зустріли виступи артистів Підгайцівської громади, які презентували колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Слава богу на висоті», «Во Вифлеємі стала новина» та «Спи, Ісусе, спи».

Наприкінці виступу представникам колективу вручили подяку за участь та подарунок від організаторів.

Польські посадовці зауважили, що українські колядки неповторні, щирі, мелодійні та глибокі змістом, тому різдвяні віншування у виконанні учасників фестивалю так гарно зустрічають глядачі, а обмін різдвяними традиціями різних країн сприяє зміцненню міжнародних зв’язків.

Підгайцівські вокалісти стали окрасою Різдвяного фестивалю у польському Тересполі (фото, відео)Підгайцівські вокалісти стали окрасою Різдвяного фестивалю у польському Тересполі (фото, відео)Підгайцівські вокалісти стали окрасою Різдвяного фестивалю у польському Тересполі (фото, відео)Підгайцівські вокалісти стали окрасою Різдвяного фестивалю у польському Тересполі (фото, відео)Підгайцівські вокалісти стали окрасою Різдвяного фестивалю у польському Тересполі (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
10:00
11 квітня 2024
15:25
28 березня 2024
07 березня 2024
17 січня 2024
28 грудня 2023
27 грудня 2023
23 грудня 2023
15:14
14 грудня 2023
10 грудня 2023