Поділитись:

Російських і білоруських спортсменів не допустять до Європейських ігор-2023

Неділя, 29 січня 2023, 19:43
Російських і білоруських спортсменів не допустять до Європейських ігор-2023

Олімпійські комітети Європи (EOC) повідомили, що російські та білоруські спортсмени не зможуть взяти участь у Європейських іграх-2023, які відбудуться у польському Кракові. 

Про це пише ТСН.

Не зважаючи на те, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) уже зараз готовий повернути спортсменів з Росії та Білорусі на міжнародну арену, в EOC солідарні з Україною і не хочуть бачити атлетів з країн-агресорок на своїх змаганнях.

«Спорт є найсправедливішим, коли всі спортсмени мають можливість брати участь у змаганнях. Комісія атлетів EOC продовжить обговорення того, як це має статися. Щоб уникнути непорозумінь, будь-які можливі рішення щодо потенційної участі спортсменів з Росії та Білорусі не стосуватимуться Європейських ігор 2023 року у Кракові. Як було заявлено у листопаді 2022 року, їхня участь у нинішніх умовах неможлива», – йдеться в заяві EOC.

ІІІ Європейські ігри відбудуться від 21 червня до 2 липня. Ці змагання також будуть частиною відбору до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Нагадаємо, Національний олімпійський комітет (НОК) України 3 лютого розгляне питання можливого бойкоту Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Причиною стало ймовірне  повернення російських і білоруських спортсменів на міжнародну арену до завершення війни, яку РФ веде проти України. МОК збирається дозволити атлетам з країн-агресорок виступати в нейтральному статусі: без прапорів, гімнів та іншої національної символіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів