Поділитись:

Волинський університет заморозив будівництво спорткомплексу на Світязі через війну

Вівторок, 24 січня 2023, 14:03

Фото ілюстративне

Волинський національний університет імені Лесі Українки призупинив будівництво спортивного комплексу на базі «Гарт» у Шацькій громаді через війну. 

Про це під час традиційного звітування повідомив ректор університету Анатолій Цьось

За його словами, зведення спортивного комплексу відбувалося за кошти Державного фонду регіонального розвитку

Два роки тому університет подав на конкурс від ДФРР проект про будівництво на базі «Гарт» великого спортивного комплексу. Для Шацької громади це мав бути окремий туристичний магніт, який би дозволяв у міжсезоння залучати туди спортивні команди, відпочивальників, які би мали можливість у цьому спортивному залі тренуватися і готуватися до змагань. 

Для університету цей спорткомплекс допоміг би підвищити рентабельність бази на Світязі. 

«Ми виграли конкурс, нам виділили кошти із фонду регіонального розвитку, і розпочалося будівництво. Основна коробка, по суті, майже була завершена. Лишилося накрити 3-4 прольоти, коли почалася війна. Зараз там проводяться якісь елементарні роботи, вже за кошти громади. Проект завершений приблизно на 50%. Там ще потрібно зробити внутрішні роботи», – каже Анатолій Цьось. 

Він пояснює, що цей спорткомплекс є дуже важливим проектом тому, що основний майданчик має розмір 40х20 м, як у Волинській обласній спортивній школі. На Волині таких майданчиків практично нема. Він дозволятиме запрошувати на тренування, на збори професійні команди, а отже є вигідним. Разом із тим, потрібно ще чимало коштів для завершення робіт. 

Перед війною мова ішла про 50 мільйонів гривень. Скільки це буде коштувати зараз – поки невідомо. 

«Зараз головне його законсервувати, щоб він не руйнувався. Наскільки мені відомо, Шацька громада вже має позитивне рішення щодо консервування цього об'єкта», – підсумував Анатолій Цьось. 

Ще один інфраструктурний проект університету, який призупинили через війну – це модернізація третього поверху лабораторного корпусу на вулиці Потапова, де навчаються студенти-медики. Ректор каже, що навчальний заклад шукатиме можливості відновити роботи у цьому корпусі ще до завершення війни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів