Поділитись:

У ВНУ зменшили зарплати викладачам, а в ЛНТУ – ні: чому?

Понеділок, 09 січня 2023, 17:15

Раніше ми повідомляли, що через зменшення обсягів фінансування освіти Волинський національний університет імені Лесі Українки змушений суттєво економити. Зокрема, навчання тут розпочнуть тільки 20 лютого, а на період канікул викладачі отримуватимуть 2/3 своєї звичної зарплатні. 

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили поцікавитися, як працюватиме другий найбільший університет області  – Луцький НТУ. 

За словами ректорки Ірини Вахович, зменшення обсягів фінансування освіти відчули також і в ЛНТУ.  Однак, поки заклад спробує обійтися без скорочення зарплатні працівникам. 

«У нас теж є фінансові проблеми, відверто, через те, що по всіх університетах країни зняли гроші. Але на даний час ми будемо пробувати витримати це навантаження. А якщо вже геть не виходитиме – будемо колегіально приймати рішення. Поки ми цього не робимо», – каже Ірина Вахович. 

Ректорка додає, що опалення також вимикати не будуть. Хіба трошки прикрутять задля економії. 

Студенти ЛНТУ повернуться з канікул та почнуть другий навчальний семестр 2 лютого. 

Нагадаємо, ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось пояснив, що на період канікул в університеті викладачі переводяться на меншу тривалість робочого дня. І для того, щоб зекономити гроші, треба платити викладачам відповідно до того часу, скільки вони працюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів