На дорозі під Луцьком вандали збили п’ять стійок з дорожніми знаками (фото)

Вівторок, 24 січня 2023, 16:32

Днями на ділянці Струмівка – Піддубці дорожники виявили акт вандалізму – невідомі пошкодили п’ять стійок з дорожніми знаками.

Хтось, рухаючись лівим узбіччям шляху, буквально зносив їх на своєму шляху. Про це інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області.

  

До слова, це нові дорожні знаки, деякі з яких встановлені лише наприкінці грудня 2022 року, тобто не простояли й місяця.

Працівники підрядного підприємства, що забезпечує експлуатаційне утримання цієї ділянки автошляху Н-22, провели монтаж звалених та зігнутих дорожніх стійок, адже відсутність дорожніх знаків чи їх неналежний стан несуть загрозу безпеці руху.

«Такі роботи обійдуться державі майже у чотири тисячі гривень (і це без врахування вартості щитків дорожніх знаків, які пошкодились при падінні). Ці кошти ми могли б спрямувати на ліквідацію ямковості чи ожеледиці на автошляхах області, або ж на інші важливі роботи задля забезпечення безпечного і безперебійного проїзду», – йдеться в повідомленні.

За зверненням Служби автомобільних доріг у Волинській області цей акт вандалізму зафіксовано представниками правопорядку, тож зловмисників уже розшукує поліція.

  

«На жаль, це непоодинокий випадок вандалізму на дорогах області. Не думаючи про наслідки, несвідомі громадяни псують або викрадають елементи облаштування автошляхів, наражаючи на небезпеку учасників дорожнього руху», – кажуть дорожники.

Служба автомобільних доріг у Волинській області звертається до всіх жителів нашого краю з проханням дбайливо ставитись до технічних засобів організації дорожнього руху, елементів облаштування доріг та штучних споруд на них.

Також закликають громадян не бути байдужими і у разі виявлення випадків навмисного пошкодження або викрадення елементів облаштування доріг своєчасно повідомляти про це в правоохоронні органи (102) та в Службу автомобільних доріг у Волинській області за телефоном (0332) 78-54-88.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: