Волинські прикордонники торік виявили 154 одиниці зброї та 53 кіло наркотиків (фото)

Понеділок, 23 січня 2023, 12:09

Упродовж минулого року на Волині охоронці кордону затримали 767 порушників законодавства з прикордонних питань, виявили 154 одиниці зброї, майже 400 боєприпасів та 53 кілограми наркотичних речовин, припинили 18 спроб незаконного переміщення товарів поза пунктами пропуску.

Про це у понеділок, 23 січня, повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

Торік кордон в межах області перетнули понад 3,3 мільйона осіб та майже мільйон транспортних засобів.

З різних причин прикордонники Волинського загону не пропустили через державний рубіж більш ніж 5,5 тисяч осіб, 5 169 із них – у період воєнного стану.

Під час прикордонного контролю інспектори виявили 430 правопорушників, які намагалися незаконно перетнути українсько-польський кордон з підробленими документами. 

Близько 150 спроб виїзду за кордон чоловіками призовного віку по «липових» документах припинили оперативники прикордонного загону. У взаємодії з іншими правоохоронними органами затримали трьох організаторів вказаної протиправної діяльності, в тому числі одного іноземця.

Крім того, прикордонники встановили дев'ять протиправних груп, учасники яких з використанням безпілотників незаконно переміщували за кордон тютюнові вироби, з них п'ять – дискредитували. В результаті санкціонованих обшуків вилучені безпілотні літальні апарати та інші речові докази вчинення протиправної діяльності. 

Також в результаті оперативних заходів вилучили понад 95 кілограмів бурштину.

За вчинені кримінальні правопорушення засуджені 25 громадян України, троє з яких – за причетність до колабораційної діяльності.

Також торік правоохоронці задокументували дванадцять три спроби надання подорожніми неправомірної вигоди за безперешкодний пропуск через кордон.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: