Поділитись:

«Зуби дракона», які росіяни використовують для оборони, виробляють у Білорусі

Неділя, 22 січня 2023, 17:43
«Зуби дракона», які росіяни використовують для оборони, виробляють у Білорусі

У Білорусі вже понад місяць на заводі залізобетонних виробів виготовляють так звані «зуби дракона», які для оборони використовують росіяни.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн», посилаючись на видання «Флагшток».

Зазначається, що упродовж останнього місяця мешканці Гомеля помічають транспортування цих бетонних конструкцій у вигляді пірамід. Це квадратно-пірамідальні укріплення із залізобетону висотою 90-120 см, що вперше використовувалися під час Другої світової війни для перешкоджання руху танків і мотопіхоти. 

Вперше перевезення таких бетонних укріплень у Гомелі помітили у грудні 2022 року. Найчастіше їх перевозять КамАЗами з російськими чи білоруськими номерами.

«Перевезення бетонних перешкод може свідчити про створення лінії оборони в Гомельській області або Брянській області рф», – пише «Флагшток».

Як пише «Беларускі Гаюн», «зуби дракона» вже понад місяць виготовляються на Гомельському заводі залізобетонних виробів та вирушають до рф.

«Більше того, за попередньою інформацією, Гомельзалізобетон – це не єдине білоруське підприємство, яке виробляє такі протитанкові укріплення», – йдеться в повідомленні.

До слова, такі ж піраміди використовує ПВК «Вагнера» при будівництві своєї так званої «Лінії Вагнера» на окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів