Поділитись:

У Любешівській громаді вчителі отримали хромбуки для дистанційного навчання

Субота, 21 січня 2023, 09:33
У Любешівській громаді вчителі отримали хромбуки для дистанційного навчання

В Україні триває реалізація ініціативи «Ноутбук кожному вчителю», яку започаткувало Міністерство освіти спільно з компанією Google та за підтримки ЮНЕСКО.

В рамках цієї програми наша громада теж отримала у користування хромбуки (Chromebook) – 5 зазначених  девайсів, які допоможуть забезпечити проведення освітнього процесу дистанційно як для учнів, так і для педагогічного колективу, – повідомили на сторінці громади. 

Довідково:

за даними Мінцифри, хромбук для освітян обрали по тій причині, що він працює на базі операційної системи Google Chrome OS з хмарним сховищем, вбудованими продуктами Google та кількома рівнями безпеки. Ця операційна система орієнтована насамперед на роботу з веб сервісами. Тобто більша частина роботи на такому комп’ютері виконується у хмарі через інтернет та у додатках з системи Google.  

Chromebook загалом легший та компактніший у порівнянні з іншими ноутбуками, акумулятори працюють щонайменше вісім годин. Запускається і вимикається він за лічені секунди. Виготовлені починаючи від 2017 року Chromebook підтримують програми Android, що доступні в Google Play Store.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів