Поділитись:

Українки в Польщі зможуть безплатно здобути сучасну цифрову спеціальність

Субота, 21 січня 2023, 06:14
Українки в Польщі зможуть безплатно здобути сучасну цифрову спеціальність

фото ілюстративне

З 1 лютого у Польщі офіційно стартує реєстрація на безплатне навчання за сучасними цифровими спеціальностями для українських жінок. Самі курси почнуться 1 березня.

Про це у фейсбуці повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

Зазначається, що навчання відбуватимуться в рамках польсько-українського проєкту під патронатом першої леді Польщі Агати Корнгаузер-Дуди та експрезидента Польщі Александера Квасневського.

«Його мета – навчати, перекваліфіковувати та працевлаштовувати жінок з України. Щоб дати їм можливість не просто отримувати соціальні виплати, а здобути спеціальність та влаштуватися на роботу. І коли закінчиться війна, повернутися в Україну з сучасною кваліфікацією, європейським досвідом роботи і стати частиною нової української цифрової економіки», – йдеться в дописі.

Підготовка до старту проєкту майже завершена. Наразі закінчується й розробка інформаційної платформи та навчальних програм з 14 дисциплін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів