Поділитись:

Meta пообіцяла не блокувати контент про «Азов»

П'ятниця, 20 січня 2023, 18:45
Meta пообіцяла не блокувати контент про «Азов»

фото ілюстративне

Внаслідок домовленостей з Мінцифрою корпорація Meta пообіцяла не блокувати контент про полк «Азов» у Facebook та Instagram.

Про це повідомляється на сайті Мінцифри.

З 24 лютого контент у соцмережах суттєво змінився. З'явилося більше постів про руйнування, жертв та поранених внаслідок повномасштабної війни. Через це багато українських блогерів зіткнулися з проблемою блокування та видалення контенту. Команда Мінцифри майже рік співпрацювала з Meta для вирішення цього питання, звертаючись із запитами переглянути політику модерування контенту відповідно до воєнного стану. 

На час воєнного стану в Україні Meta нещодавно розробила і ухвалила адаптовану політику щодо модерації контенту для коректного висвітлення війни. Поступово це рішення починає діяти. Це дозволить зменшити кількість блокувань акаунтів українців.

Зокрема, Meta виключить з політики блокування полк «Азов». Захисникам та захисницям буде дозволено мати облікові записи на платформі Meta, а контент, опублікований іншими стосовно полку «Азов», більше не буде видалятися. За умови, якщо він не порушує політику Meta.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів