Вікіпедія оновила інтерфейс вперше за багато років

П'ятниця, 20 січня 2023, 03:45

Онлайн-енциклопедія Вікіпедія отримала перше за понад десять років велике оновлення інтерфейсу десктопної версії сайту.

Про це повідомляє  Укрінформ.

«Оновлений інтерфейс, який з’явився напередодні 22-го дня народження англомовної Вікіпедії, надає перевагу зручності використання та модернізує роботу Вікіпедії, щоб полегшити для всіх доступ, дослідження та обмін знаннями», – йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що оновлення доступне для 94% із понад 300 активних мовних версій Вікіпедії для всіх користувачів комп’ютерів. Інші версії оновлять поступово.

Серед основних змін — покращений пошук, у якому тепер видно зображення зі статей та короткі описи, перероблений зміст для зручнішого переміщення між розділами під час читання (зміст тепер ліворуч і не зникає під час прокручування), оновлені інструменти для перемикання між мовами. Зареєстровані користувачі тепер постійно бачитимуть панель з найпопулярнішими функціями.

 

Водночас зазначається, що оновлений інтерфейс Вікіпедії не скасовує попередні функції.

Як повідомляли раніше, останнім часом Вікіпедія стала найпоширенішим джерелом швидкого отримання інформації. На неї іноді посилаються навіть у наукових фахових виданнях. Але є і за що Вікіпедію критикувати: її правила дають великі можливості для маніпуляцій, зокрема, у російськомовному сегменті Вікіпедії, де професійних інтернет-маніпуляторів особливо багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: