Поділитись:

Торік українську Вікіпедію переглянули рекордну кількість разів

Неділя, 08 січня 2023, 01:13
Торік українську Вікіпедію переглянули рекордну кількість разів

У блозі редакторів української Вікіпедії повідомили, що минулого року досить відчутно зросла кількість переглядів, у порівнянні з 2021 роком.

Про це пише ITsider.com.ua.

Так, минулого року сторінки в Українській Вікіпедії переглядали 1060 мільйонів разів, що 169 мільйонів перевищує показник 2021 року.

Таким чином, українська Вікіпедія вперше змогла подолати показник в 1 мільярд переглядів сторінок, а протягом останніх шести років кількість переглядів сторінок зросла удвічі.

Торік українську Вікіпедію переглянули рекордну кількість разів 

Наприклад, за грудень українську Вікіпедію переглянули 93,6 мільйона разів, що на 5 відсотків більше у порівнянні з показниками минулого року. При цьому нашій Вікіпедії вдалося посісти 16 місце за кількість переглядів серед усіх світових розділів цієї платформи для різних країн, як і за підсумками 2021 року.

При цьому, що важливо, результати могли бути ще вищими. Зниження приросту відвідуваності Вікіпедії в останніх двох місяцях 2022 року пов’язане з атаками росії проти енергетичної інфраструктури України, через що у значної частини українців з’явились регулярні серйозні проблеми з доступом до Інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів