П'яний поліцейський начальник з Волині влаштував стрілянину у Хрінниках

Середа, 18 січня 2023, 14:55

Фото ілюстративне

Рівненська обласна прокуратура до суду скерувала обвинувальний акт стосовно нині вже колишнього начальника одного з відділів слідчого управління ГУНП у Волинській області.

Про це у середу, 18 січня, повідомила пресслужба прокуратури Рівненської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці літа 2022-го року поліцейський під час відпочинку поблизу Хрінницького водосховища на Дубенщині, у стані алкогольного сп’яніння грубо порушив громадський порядок з хуліганських мотивів. Зокрема, в присутності інших відпочивальників він спочатку наніс тілесні ушкодження жителю Волині, який теж відпочивав з друзями неподалік, а потім, без будь-якого приводу, ще й почав вести хаотичну стрілянину з табельної вогнепальної зброї.

Чоловік вже звільнений з лав Нацполіції України. Йому інкримінують хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 1 ч. 4 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка:
відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: