На Волині оскаржили вирок підприємцю, який намагався збути понад 115 кг бурштину (фото)

Вівторок, 17 січня 2023, 16:30

Прокурори Ковельської окружної прокуратури оскаржили вирок керівнику підприємства, який намагався незаконно збути понад 115 кг бурштину. 

Про це у вівторок, 17 січня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Прокурори Ковельської окружної прокуратури оскаржили в апеляційному порядку вирок Локачинського районного суду. Відповідно до якого, генерального директора одного із господарських товариств визнали винуватим у вчиненні службового підроблення та незаконного придбання і зберігання з метою збуту бурштину у значних розмірах (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 240-1 КК України) й призначили покарання у виді п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням на два роки права обіймати посади, пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій, зі встановленням трирічного іспитового строку.

Нагадаємо, у червні 2020 року посадовець незаконно придбав понад 115 кг необробленого бурштину ринковою вартістю майже півмільйона гривень та зберігав його з метою незаконного збуту за межі України.

Затримали його під час спроби вивезення бурштину через митний пост «Ягодин». Оскарживши вирок суду першої інстанції, прокурори домагатимуться справедливого покарання для посадовця.

Вилучений у ході розслідування бурштин конфіскований у дохід держави.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: