Поділитись:

Дрон зняв на відео наймасовіше вилуплення черепашенят у світі

Вівторок, 17 січня 2023, 02:40
Дрон зняв на відео наймасовіше вилуплення черепашенят у світі

Сотні тисяч черепах, які щойно вилупилися з яєць і попрямували до річки, зняли за допомогою дрона на відео південноамериканські зоологи. У кадри потрапили дитинчата тартаруги, які з'явилися на світ на найбільшому місці гніздування черепах на Землі – на берегах річки Гуапоре вздовж кордону Бразилії та Болівії.

Про таке повідомляє на своєму сайті природоохоронна організація Wildlife Conservation Society.

Що це за черепахи?

Тартаруги (Podocnemis expansa) – найбільші річкові черепахи Латинської Америки, які досягають у довжину одного метра при вазі до 90 кілограмів. На пляжах річки Гуапоре вони формують найбільше єдине скупчення черепах на світі. Щороку в кінці вересня туди прибуває приблизно 80 000 самок тартаруг, щоб відкласти яйця на піщаному березі. А тоді в кінці грудня-на початку січня сотні тисяч черепашенят з'являється на світ і прямує до води. Цього сезону природоохоронцям організації Wildlife Conservation Society, які не один рік спостерігають за тваринами, вдалося зняти масштабне дійство на відеокамеру за допомогою дрона.

Черепахам загрожує зникнення?

Природоохоронний статус тартаруг звучить як «Вид, що залежить від зусиль щодо збереження». Він набагато кращий, ніж у багатьох інших черепах, які вже опинилися на межі вимирання, але тартаруги все одно потребують захисту. Колись популяція нараховувала мільйони особин, але вона почала скорочуватися внаслідок надмірного вилову черепах для споживання у їжу чи перепродажу.

Але величезна кількість черепах потрібна місцевій екосистемі. Вони поїдають рослини вздовж річкових коридорів, сприяючи оновленню рослинності, поширюють насіння, а також роблять значний внесок у біомасу харчових мереж річки. Тому, серед іншого, природоохоронці встановили на пляжах обмежувальні сіті, які не дають черепашенятам збитися зі шляху та спрямовують до води.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів