Поділитись:

Волиняни готують сухий борщ для бійців на передову (фото, відео)

Неділя, 15 січня 2023, 19:17

З початку повномасштабної війни у Колківському будинку культури волонтери щодня фасують сухий борщ бійцям на передову.

Про це пише Суспільне.

Волонтери вже передали бійцям чотири тисячі пакетів із сухим борщем, – розповіла координаторка волонтерського центру Наталія Воробей.

 

Олександра Оксенюк – домогосподарка. Каже: одна порція сухого борщу розрахована на п'ять літрів води.

«Хлопці (військові – ред.) хвалили. На фейсбуці наш боєць каже: «дуже смачний колківський борщ, я не знаю, де ті Колки, але дякую вам за борщ». Головне, що воно гаряче, смачне, запашне і зроблене з любов’ю», – розповідає господиня.

 

Фасують сушені овочі для борщу зазвичай 10 людей.

 

Допомагати готувати на фронт приходить переселенка Людмила Градиська з Харкова. Жінка – вчителька, каже, скоро збирається повертатися додому, але Колківську громаду підтримуватиме і далі.

«Я вражена згуртованістю цієї громади, наскільки тут люди щирі, щедрі, допомагали і нам поки ми тут облаштувалися. Я вважаю, що і нам треба включитися в цю роботу і тим чим ми можемо, допоможемо», – розповідає переселенка.

Приготування сухого борщу займає багато часу, – розповідає ще одна господиня, колківчанка Світлана Сахнюк. Спочатку овочі потрібно чистити, різали, потім подрібнювати і висушувати.

«Ми хочемо перемоги і ми переживаємо за наших воїнів, щоб їм було що їсти. Щоб їм було хоч трішки тепліше від того. Що вони посьорбають того борщику гаряченького. Ми з любов’ю робимо», – зазначає колківчанка.

Окрім борщів колківські домогосподарки також готують для бійців інші види супів та грибне рагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів