Поділитись:

Міни, оборонні споруди, протитанкові рови: Рівненщина готова відбити напад з Білорусі

Неділя, 15 січня 2023, 13:18

На півночі Рівненської області активно зводять інженерні та фортифікаційні споруди, а також риють протитанкові рови. 

Про це повідомив голова Рівненської області Віталій Коваль.

Усі 229 спільних кілометрів кордону із республікою Білорусь зміцнюються настільки, щоб російські війська не змогли пройти вглиб регіону.

Зі слів Віталія Коваля, у місцевого населення – бойовий настрій. Це ще одна армія.

«Люди готові захищати свою територію. Історично північ Рівненщини – це край партизанської слави. Тут завжди був сильний рух опору. Їх не змогла схилити ні фашистська Німеччина, ні все забороняюча і контролююча радянська влада. Тут живуть люди, які нікому не дозволять прийти до їхніх будинків, образити їхніх дітей, дружин та матерів», – зазначив голова ОВА.

Місцеві жителі щодня добровільно приходять копати рови проти танків, допомагають зводити огорожі та фортифікаційні споруди. Є й ті, хто постійно працює навіть у святкові дні.

«Додамо до цього Збройні сили України, Територіальну оборону, прикордонні війська, добровольчі формування кожної з 64 територіальних громад нашого регіону, які щоденно проходять бойові злагодження, відточують навики стрільби, тактику та стратегію війни в умовах їхніх територій», – додає очільник області.

Окрім того, на Рівненщині весь прикордонний периметр заміновано. До того ж північ Рівненської області – це суцільні ліси і болота.

«Тільки безумець наважиться полізти в цей, як ми називаємо, Поліський котел. Північ Рівненщини перетвориться на криваві болота, якщо росія відкриє ще один фронт з боку Білорусі», – зауважує Віталій Коваль.

Тож, зі слів начальника ОВА, Рівненщина готова відбити напад ворога з боку Білорусі.

«Так, ми готові. Готові битися і перемогти за нашу незалежність. Все буде Україна!» – впевнений він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів