Поділитись:

Волинські патрульні склали понад шість тисяч адмінматеріалів на пішоходів-порушників

Неділя, 15 січня 2023, 17:01
Волинські патрульні склали понад шість тисяч адмінматеріалів на пішоходів-порушників

За минулий 2022 рік волинські патрульні склали 6 100 адмінматеріалів на пішоходів, які перетинали проїзну частину поза пішохідним переходом, безпосередньо перед транспортним засобом, що наближається, або ж порушували інші правила дорожнього руху. Ще 488 постанов винесли на громадян, які вчинили такі ж порушення, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомили в патрульній поліції Волинської області.

«Пішоходи зобов'язані дотримуватися правил дорожнього руху на рівні з іншими його учасниками. Саме тому, за ігнорування ПДР для них теж передбачена відповідальність», – йдеться в повідомленні.

Згідно зі ст. 127 (Порушення правил дорожнього руху пішоходами) КУпАП для пішоходів-порушників передбачена така відповідальність:

  •  за непокору сигналам регулювання дорожнього руху, перехід проїзної частини у невстановлених місцях, безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються та невиконання інших правил дорожнього руху — штраф 255 гривень;
  •  ті ж порушення, вчинені у стані сп'яніння, — штраф 680 гривень;
  •  якщо дії спричинили створення аварійної обстановки — штраф 850 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів