Поділитись:

«Чужий в селі»: що робити волинянам, які зустріли підозрілих незнайомців (фото)

П'ятниця, 13 січня 2023, 12:10
«Чужий в селі»: що робити волинянам, які зустріли підозрілих незнайомців (фото)

На Волині діє програма «Чужий в селі», в основі якої лежить принцип співпраці мешканців територіальних громад з поліцією.

По це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Суть програми «Чужий в селі» полягає в тому, що місцеві жителі, які добре знають один одного, можуть помітити появу у населеному пункті підозрілих незнайомців чи автотранспорту. У такому разі люди мають зателефонувати своєму сільському голові або поліцейському офіцеру громади, дільничному офіцеру поліції чи відразу на екстрену лінію 102 для подальшої перевірки інформації.

Таким чином, програма передбачає комплексну систему організаційних та практичних заходів, в основі якої лежить принцип співпраці мешканців територіальних громад з поліцією, негайного надходження, реєстрації та відповідного реагування на інформацію від населення району.

Повідомлення про підозрілих осіб або автотранспорт можна розсилати за допомогою публічного каналу створеного у месенджерах Telegram, Viber, WhatsApp, які дозволяють обмінюватися текстовими, голосовими та відеоповідомленнями, наліпками та фотографіями.  

«Чужий в селі»: що робити волинянам, які зустріли підозрілих незнайомців (фото) 

Що потрібно знати мешканцям населених пунктів, членам громадського формування, листоношам про інформування працівників поліції «Чужий в селі».

Громадяни при виявленні підозрілих осіб та автотранспорту в селі (селищі), фіксують прикмети невідомих, марку, колір, номерний знак автотранспорту, негайно повідомляють голові територіальної громади, старості, дільничному офіцеру поліції, поліцейському офіцеру громади чи безпосередньо у відповідний відділ (відділення) поліції.

До прибуття поліцейських місцеві жителі, члени громадських формувань здійснюють спостереження за підозрілими особами та автотранспортом з метою недопущення ними скоєння злочинів та правопорушень.

Вжиті заходи допоможуть запобігти кримінальним та адміністративним правопорушенням, а у разі їх вчинення, швидко встановити осіб, які можуть бути причетними до їх скоєння.

«Чужий в селі»: що робити волинянам, які зустріли підозрілих незнайомців (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024