Поділитись:

Військовий аналітик Сергій Кузан розповів, чому Соледар важливий для окупантів (відео)

Четвер, 12 січня 2023, 21:40
Військовий аналітик Сергій Кузан розповів, чому Соледар важливий для окупантів (відео)

Російські війська намагаються захопити місто Соледар, що в Донецькій області, прорвавши оборону воїнів Збройних сил України. Місто має заводи, які виробляють сіль та гіпс, тому є стратегічно важливим для окупантів. У ЗСУ зазначили, що Соледар перебуває під контролем України. Українські захисники протягом 11 січня ліквідували одразу понад 100 російських загарбників у районі Соледара. Це сталося завдяки злагодженій роботі воїнів Сил спеціальних операцій, артилеристів та ракетників.

Про ситуацію навколо Соледару та Бахмуту у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV розповів голова Українського центру безпеки та співпраці, військовий аналітик Сергій Кузан.

Експерт зазначив, що наразі ця територія це суцільна «сіра зона» (ред. – нейтральна територія по обидва боки від лінії фронту), і деякі квартали ледь не щогодини переходять під контроль тієї чи іншої сторони. Завжди існує ймовірність оперативного оточення військ силами противника, проте про пересування ворога військовому керівництво чудово відомо і про інформацію щодо подій у місті експерт радить отримувати виключно від офіційних звернень Генштабу ЗСУ.

Щодо того, що основний кістяк атакуючих складають члени ПВК «Вагнера» військовий аналітик пояснив: «Але і зрозуміла логіка самого Пригожина (ред.– керівник ПВК «Вагнера»), йому потрібна хоч якась перемога. Він зазнав суттєвої поразки під Бахмутом, втратив там багато сил, але найголовніше – він витратив там і багато артилерії і техніки на здобуття Бахмуту. Вагнер обіцяв ще взяти його до 26 грудня, до того обіцяв ще протягом листопада, а до того і ще також обіцяв взяти Бахмут. В нього це не вдалося і зараз він концентрував усі свої сили, до речі це його елітні бійці, що мають досвід ведення кампаній у Африці, Південній Америці, на Близькому Сході, тобто це є його еліта. Він зараз кинув все щоб захопити хоча б Соледар, який є значно меншим від Бахмута, не є таким важливим, знаходиться в низині, що стратегічно є невигідна позиція»

Військовий аналітик додав, що у Соледарі є підприємства з гіпсовими копалинами, завод «Артемсіль» і Євген Пригожин хоче здобути символічно перемогу і використовувати ці підприємства у своїх цілях аби відбити свої затрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів