Поділитись:

На Волині рибалки-браконьєри завдали збитків на понад 655 тисяч гривень

Четвер, 12 січня 2023, 09:51

фото ілюстративне

У 2022 році державні інспектори Волинського рибпатруля продовжили роботу щодо охорони водойм області. У лютому частина інспекторського складу пішла до лав ЗСУ, тож протягом 2022 року в рибоохоронних рейдах були задіяні 5 державних інспекторів, на яких припадає понад 20 тис. гектарів рибогосподарських водних об’єктів Волинської області.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

У 2022 році державні інспектори здійснили 256 рибоохоронних рейдів на внутрішніх водоймах області і місцях реалізації водних біоресурсів. В результаті викрили 531 порушення, з яких 89 – грубих за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Також склали 362 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 7 протоколів за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Оформили 66 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучили 397 од. заборонених знарядь лову. Ще 97 од. лову вилучили у порушників рибальства. Протяжність вилучених заборонених сітних знарядь становить понад 19 км. 

Викриття порушень відбувалися спільно із громадськими інспекторами, співробітниками поліції та екологічної інспекції. До участі у рейдах запрошували громадських активістів та небайдужих рибалок. Завдяки роботі державних інспекторів рибоохорони виявлено порушення, під час яких нараховано 655 548 грн збитків. Порушники уже повернули до територіальних громад 102 112 грн. По інших подано цивільні позови або відкрито провадження у ВДВС.

В рамках рибоохоронних рейдів у порушників вилучили понад 249 кг водних біоресурсів. Рибу у живому стані рибоохоронці повертали у водне середовище тим самим зберігаючи генофонд аборигенної іхтіофауни регіону та попередивши збитки на 851 588 грн.

За цей період скерували до судів 98 справ для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Також одну справу проти громадянина, який здійснював незаконний вилов риби з заподіянням істотної шкоди рибному господарству, передано органу досудового розслідування.

Протягом року на порушників накладено штрафів на суму 48 573 грн. До держбюджету уже надійшло 46 125 грн.

 

Волинський рибоохоронний патруль нагадує рибалкам, що у грудні 2022 року змінилися Правила любительського та спортивного рибальства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів